My Raya Confession 2017

June 23, 2017

Eh , dah hari ke berapa ya kita berpuasa ? Jujur anys cakap, perasaan puasa dekat negara orang ni lain sikit dari berpuasa di negara sendiri. Bukan sikit, banyak lah ! Dari tak ada family riuh riuh , kepada bazar petang petang , dan main bunga api malam malam. ( nak nangis pulak teringat main bunga api dengan adik beradik , selalu larang adik dulu beli mercun/bunga api banyak banyak. tapi kalau pikir pikir balik, biar la dia main puas puas.

Kakak dan suaminya pula kerja membekalkan mercun kat adik ja. Aku, pau bunga api adik aku, walaupun tak kasi dia beli banyak banyak. Yela hari hari kau jah dia nak beli bunga api. kalau sehari RM10, bankrup lah kita.

sekarang ni lagi lah kena berjimat cermat kan. ekonomi malaysia pun makin merosot. walaupun anys bukan duduk dekat malaysia sekarang tapi currency jatuh sangat dirasai melalui exchange money, tiket flight, elaun dan sebagainya. merungut pulak kita pagi pagi buta ni.

tak sabarnya balik Malaysia tau ! tak sabar gila nak rasa feeling I am back HOME ! THIS IS MY PLACE, THIS IS MY TERRITORY.
tak sabar nak lepak dengan my sis, my brother, my mom, my dad. I can't wait to meet them. Each one of them are so precious. I do really miss them ! A LOT

Guess what excites me more ?
of course la make up ! OMG, i can't tell you guys how I can't wait to grab makeup yang ada kat Malaysia sadly tak ada kat India. Ini lah benda yang nak confess.

Nak tahu apa ? Sabaq sat . memang post ni nak cerita pasal barang makeup apa yang I nak beli for Raya atau post Raya pun tak apa. tapi kalau boleh memang nak for raya lah , sebab siapa taknak cantik untuk raya kannnnnn !

1) Tarte eyeshadow - I want this so bad , and it coming on my way . I beli straight from US . Hopefully it will arrived before Raya .






2) Highlighter -  this is dreammmmmmmmm.

3) Drugstores Eyebrow kit - not yet thinking! But I want a new eyebrow pencil. Any suggestion yang best2 ?

4) Hydrocor Contact lenses - trendy kan sekarang ni lens ni, so I thought I nak give a try .



5)Eyelash glue - beli kat Aman central yang murah murah tapi melekat.

6)Eyelash


7)Brush

8) Blusher -this blusher is from Amazon India. I read so many positive reviews so I want to give it a try since it is affordable !


Insyallah nanti kan kalau anys dah beli semua ni , anys will upload a video regarding all above makeup and the kits sekali dengan review.  the title would probably be 'My Raya HAUL'. siap dah pikir tajuk tau tapi not sure yet, but I will try. I will.

Siapa nak buat video sama sama dengan anys ? Jom!

Thank you so much for reading this. 

2 comments

  1. Those look so pretty! Hope you'll have a wonderful Raya!

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya anys!

    couldn't help much in the vid thing because I'm not into makeup lol but the vid would definitely helps those who want to buy the makeup products

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.